En el marc de les commemoracions del 80è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals, el CRAI Biblioteca Pavelló de la República i l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, organitzen un seminari internacional per debatre i difondre el seu paper durant la Guerra Civil, així com per conèixer millor cóm els i les brigadistes son recordats avui arreu del món.

El col·loqui destacarà la participació de les dones a les brigades i tractarà del paper dels voluntaris i voluntàries en la resistència francesa i en la lluita contra el nazisme un cop acabat el conflicte a Espanya. També s'analitzarà el paper que van jugar alguns brigadistes en els governs de postguerra a països de l'est d'Europa. La ponència inaugural serà presentada per l'historiador Rémi Skoutelsky. Durant la jornada, s'exposarà una selecció dels materials del fons del CRAI Pavelló de la República sobre les Brigades Internacionals, incloent-hi cartells, fotografies i documentació. 

Organitzen: Observatori Europeu de Memòrias (EUROM), CRAI Biblioteca Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona, SIDBRINT. Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i del Consortium for International Studies Abroad (CASA).  En el marc de la Setmana de les Brigades Internacionals, coordinada per l'Amical de les BBII a Catalunya.

Lloc:  Universitat de Barcelona. Aula Magna
Gran Via de les Corts Catalanes, 585

PROGRAMA


 
 
* indicates required

L'EUROM tractaré les teves dades amb respecte i només utilitzarà les informacions d'aquesta llista per contactar amb respecte a aquesta activitat.

Email Marketing Powered by Mailchimp