Aquesta pàgina s’ha traduït automàticament. Veure-ho en l'idioma original.

Diimecres 23 de gener de 2019
18h30 - 20h30


Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)
Sala Martí l'Humà
Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona


PROGRAMA
 

18h-18h30
Registre de participants.
L'activitat és gratuïta, però es demana inscripció prèvia online.

18h30 – 18h45
Benvinguda institucional

18h45-19h45

Conferència: Negacions, sacralitzacions i banalitzacions de l’Holocaust
Valentina Pisanty, Semiòloga, professora de semiologia a la Universitat de Bèrgam.

Estudiosa del negacionisme de l'Holocaust i del racisme, Valentina Pisanty és coordinadora editorial d'Accepting Diversity, un manual interactiu sobre la tolerància nascut d'un projecte d'Umberto Eco, Furio Colombo i Jacques Le Goff i de l'Académie Universelle des Cultures. Ha escrit assajos sobre semiòtica interpretativa, sobre el conte de fades, sobre el discurs polític, sobre la retòrica del racisme i sobre la memòria. Entre les seves publicacions destaquen Lectura del conte de fades (Bompiani 1993), Semiòtica i interpretació (amb Roberto Pellerey, Bompiani, 2004), La defensa de la raça: Antologia 1938-1943 (Bompiani, 2006), Semiótica (amb Alessandro Zijno, McGraw-Hill , 2010), Abús de memòria (Bruno Mondadori, 2012) i La qüestió irritante de les cambres de gas: la lògica del negacionisme (Bompiani, 1998, edició revisada i ampliada, 2014).

19h45 – 20h30
Estrena del curtmetratge de docu-ficció Naturaleza Muerta, i presentació del projecte de llargmetratge Canción a una dama en la sombra, amb la preséncia de la directora Carolina Astudillo

Realitzadora, investigadora i docent, Carolina Astudillo desenvolupa el seu treball en la investigació, la creació documental i l'escriptura tenint com a eix articulador a les dones i la memòria històrica. El seu primer llargmetratge, El gran vuelo (2014), va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2015); el Premi Ferotge Porta Fosca al Millor Documental, atorgat per l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE); els premis al Millor Migmetratge Documental en Abastos; Millor Muntatge en Sole Luna Doc Film Festival i Millor Documental a Som Cinema. Per aquesta obra, la directora va ser triada Millor Realitzadora per l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM). El seu segon llargmetratge, Ainhoa, yo no soy esta (2018) novament va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2018) i el Premi al Millor So i una Menció Especial del Jurat en DocumentaMadrid (2018). Des 2016 és membre de l'Acadèmia d'Arts i de les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya (AACCE).

Naturaleza Muerta (Espanya, 2018 / 05:35 min. / Color) és un docu-ficció que posa de relleu la relació entre la moral i la supervivència en temps de Guerra. Freud va descriure al sinistre (unheimlich) com una vivència contradictòria on el cas estrany se'ns presenta com conegut i el conegut es torna estrany. Una néta descobreix que el passat de la seva àvia era molt diferent al que li havien explicat. Serà que en temps de Guerra la moral queda supeditada a la supervivència?
* Obligatori

L'EUROM-Fundació Solidaritat UB només utilitzarà les informacions d'aquesta llista per contactar amb els subscriptors per e-mail respecte a aquesta activitat.

Email Marketing Powered by Mailchimp